Ga alstublieft de Website binnen

Welkom op de Nederlandse beginpagina van Afrikaanse Handelskralen.
-
 Wij zijn een klein engels bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het vinden en leveren van;
Afrikaanse handelskralen, juwelen, kunstvoorwerpen en curiosa,
oud of modern, wij zoeken in de landen van West-Afrika t.b.v.  juweliers, verzamelaars en andere belangstellenden die iets unieks willen.

We hopen dat de vele afbeeldingen van de kralen en kunstvoorwerpen op de volgende pagina's U zullen helpen om Uw verzameling uit te breiden en Uw inzicht in
de Magie van Afrika te vergroten.

De gespecialiseerde verzamelaar geven we de kans om individuele kralen aan te schaffen zodat U niet een heleboel hoeft te kopen voor die enkele exemplaren die U eigenlijk wilde hebben. Wij kopen niet in grote  hoeveelheden in, het voorwerp wat U ziet is wat U koopt.
Dus ... eerst komt ... eerst maalt.

Veel van de oude kralen werden gemaakt in Europa en India en oorspronkelijk naar West-afrika gebracht via Arabische handelsroutes. Later werd het ook het betaalmiddel voor Europese handelaren  die het als geld gebruikten voor de aanschaf van goud, ivoor,
en palmolie op de driehoeksroute Afrika-Amerika-Europa.

Kralen worden al vele duizenden jaren gebruikt als lichaamsversiering.

Door de talloze stijlen en matrialen hebben ze vaak ook een traceerbare oorsprong die we zo nauwkeurig mogelijk proberen te bepalen, hoewel het in een aantal gevallen zeer moeilijk is om data en oorsprong te  duiden alle voorwerpen worden persoonlijk door ons verzameld.

Wij betalen daar een eerlijke prijs voor en kopen direct van de mensen in West-Afrika,
nadat ze in Afrika terechtkwamen zijn de kralen vaak van generatie op generatie overgegaan. De overblijfselen van veel vroegere rivieroever handelsposten kunnen nu nog in West-Afrika gezien worden.

Wij raden aan om de "reizen van Kiffa en van Mali" te lezen om een indruk te krijgen van dit West-Afrikaanse gebied, de mensen en hun manier van leven, en over hoe we sommige van onze kralen en juwelen gevonden hebben.

Omdat we een interactief bedrijf zijn willen wij graag Uw commentaar en eventuele resultaten van andere onderzoeken. Ook kunt U ons specifieke zoekopdrachten geven die we graag voor U tijdens onze frequente reizen naar Afrika zullen uitvoeren.  ( E-MAIL ONS )
Ook hebben we een pagina van: (
VEELGESTELDE VRAGEN )

Veel plezier met het doorbladeren van onze pagina's. Gebruik de pijlen om de volgende pagina te bekijken.  Alle maten zijn in inch; 1 inch is 2.5 cm.  De prijzen zijn in engelse ponden.

Tassi di cambio di ATB
per le valute accettate

1 = ( Euros )
Click
HERE

1 =$ ( US Dollars )
Click
HERE

Niets van deze Web-site mag worden gekopieerd of gereproduceerd behoudens toestemming van de beheerder "African Trade Beads" heeft het auteursrecht van de web-site.

Our grateful thanks to Frank and Simon for their invaluable help with this translation

-